آواز خوانی بانوی سردشتی حین تهیه دوغ محلی

۲۳ تیر ۱۴۰۰ 513 نمایش

#آواز_خوانی بانوی سردشتی در حین تهیە #دوغ_محلی با مَشک در روستای گۆمان

سابقه استفاده از #مشک_چرمی در مناطق #کردنشین بیش از چند صد سال است

تهیه و تنظیم: هادی ابراهیم پور
@srusht_official

خبرنگار : عبدالصمد رحمانی
@samad_rahmani
طعم و مزه ی دوغی که از مشک چرمی بدست می آید , بسیار لذت بخش است

در زمان های قدیم که برق کشی و یخچال و سردخانه به شکل امروزی وجود نداشته، کشاورزانی که برای کار برداشت محصول خود در زمین کشاورزی مشغول به کار بودند، برای خنک نگه داشتن آب آشامیدنی خود نیز از مشک استفاده می کردند و مشک آب را زیر سایه گیاهی قرار می دادند تا به دور از گرمای آفتاب به طور طبیعی خنک بماند.

جالبه که بدونید طول عمرمشک وابسته به آب است و در صورتی که چرم آن خشک بشود به مرور زمان از بین می رود. مشک مثل ماهی می ماند که با آب زنده است. یعنی همیشه باید داخل مشک آب باشد وگرنه بعد از مدتی خشک میشود.

هر مشک بطور متوسط 5 سال دوام دارد . مشک آب در اندازه های کوچک برای چوپانانی که در مناطق کم آب چوپانی می کنند نیز تهیه می شود
لازم به یادآوری است مشک برای نگهداری دوغ و ماست، برای زدن #دوغ و نگهداری #روغن نیز استفاده می شود

در زبان فارسی به #مشک_چرمی “#خیک” هم گفته میشود که به طور عامیانه اصطلاحاً نوعی از چاقی را با خیک مقایسه می‌کنند و به چنین فردی «#خیکی» می‌گویند که لفظی تحقیرآمیز است ‌

پیام بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *