آنچه در ویدیو میبینید, نحوه پوست کندن #گندم به سبک قدیمی توسط بانوان روستایی در مناطق #کردنشین است که قدمت آن به بالای چندین صد سال میرسد
.
در این روش, پس از #خیس کردن گندم ها, آنها را در داخل حفره ای از یک سنگ بزرگ تخت که به شکل استوانه ای تراش داده شده , میریزند و سپس با یک سنگ استوانه ای دیگر با استفاده از دست , به گندم های ریخته شده داخل حفره سنگ ضربه وارد میکنند و به این طریق پوست گندم جدا میشود
در زبان کوردی به سنگ استوانه ای شکل “دەسک یا سندۆڵ” یعنی ابزاری که با دست گرفته میشود و به سنگ بزرگ که در آن حفرەای تراشیده شدە, “قوول” گفته میشود (قوول در کردی به معنای عمیق است و اشاره به حفرە داخل سنگ زیرین دارد)
گاها برای جلوگیری از حرکت و جابجایی سنگ زیرین, اطراف آنرا در سیمان یا زمین دفن میکنند
گندم گیاهی ست یک ساله با ساقه های بلند سنبل های متعددی دارد. گندم و جو یکی از دانه های بین المللی و در تمام دنیا شناخته شده است.
گندم ها پس از پوست گیری که در اصل #سبوس آن می باشد جهت مصارف آردی و یا مصرف غذایی مورد استفاده قرار می گیرند.
اگر بهدنبال یک مادهی غذایی ارزشمند برای طبخ غذاهایی سالم و رژیمی برای خود و خانوادهتان هستید، گندم پوست کنده پیشنهادی خوب برای شماست. این نوع گندم در صورت گنجانده شدن در رژیم غذاییتان، خطر ابتلا به بیماریهای گوناگون را کاهش خواهد داد.
برای پخت غذاهای گوناگون مانند #سوپ، #آش ، سالادها، سحلیم و… میتوان از گندم پوست کنده بهره برد. با استفاده از دانههای مقوی و مغذی گندم پوست کنده میتوانید غذهایی سالم و پر از انرژی طبخ کنید